Pagina's

Recepten

Pompoen taart
Pompoentaart
kant en klaar deeg voor een 23cm taartvorm(er komt nog een keer recept om de deeg te maken)
1 kilo pompoen, gekookt en gepureerd
1 (397g) blikje gezoete gecondenseerde melk
2 eieren
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel zout

De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm van 23 cm, goed omhoog duwen aan de zijkanten zodat je niet alleen een bodem krijgt 
Meng in een grote kom de gepureerde pompoen, melk en eieren. Breng op smaak met kaneel, gember, nootmuskaat en zout. Mix met een garde tot het goed gemengd is. Schenk de vulling in de voorbereide taartvorm.
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de temperatuur lager naar 180 C / gasovenstand 4 en bak nog 35 tot 40 minuten of tot een mes in het midden gestoken er schoon uitkomt.
En dan heb je heerlijke typisch amerikaanse Pumpkin Pie
  
 

Can­nel­lo­ni met ge­hakt


Je kan cannelloni op vele manieren vullen, maar ik vind het toch wel het lekkerste met gehakt, het was nog een hele zoek tocht om het te vinden want in de normale supermarkt word het niet verkocht, althans niet hier! Maar wij hebben in de buurt een Italiaanse speciaalzaak dus heb daar de cannelloni gekocht..

Ingredienten


  • 1blik tomatenblokjes (400 g)     
  • 1 teen knoflook, fijngesneden     
  • 1 zakje mix voor Italiaanse gehaktsaus (44 g)     
  • 300 gram rundergehakt   
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)     
  • 600 g spinazie à la crème     
  • 1 pak cannelloni (250 g)     
  • 150 g jong belegen kaas, geraspt
Verhit de tomatenblokjes in een hapjespan met de knoflook en kruidenmix. Voeg het gehakt erbij, de tomatenpuree en 100 ml water toe en roer het een beetje los met een spatel. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken. Schep regelmatig om. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Doe de spinazie in een pan en laat op laag vuur in 10 minuten ontdooien. Schep regelmatig om. Vul de cannelloni met de gehaktsaus. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Bedek met de spinazie en verdeel de kaas erover. Bak de cannelloni in ongeveer 35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar, en daarna smullen!!


 

ROTI


 
Wat veel mensen niet weten of zich in vergissen, is dat als surinaamse mensen het hebben over Roti, dan bedoelen ze niet het lekkere gerecht met aardappels kip en kouseband. Nee Roti is die soort pannekoek die je bij dat gerecht krijgt, maar om het makkelijker te maken voor de mensen die het gerecht willen maken of bestellen word het hele gerecht in de volksmond dus maar roti genoemd.

Ik heb vandaag voor het eerst roti gemaakt, de pannekoek dus en ik dacht dat het heel moeilijk was maar dat is t dus niet!
Dus probeer het zelf ook is, het is echt lekker als je het zelf maakt!
(onderop vertel ik natuurlijk ook hoe je de bijgerechten maakt)

Ingrediënten:
500 g zelfrijzend bakmeel
3 dl water
15 g zout
75 g gele spliterwten
1 el gemalen komijnzaad
2 tenen knoflook (fijngehakt)
1 Madame Jeanette-peper(surinaamse peper)
Bereiding:
Kneed het bakmeel met water en zout tot een soepel deeg.
Kook de erwten in 20 tot 25 minuten tot ze net aan gaar zijn en laat ze eventjes uitstomen.
Doe de komijn, knoflook en Madame Jeanette-peper(als je het pittig wil hebben anders weg laten) en hak het allemaal in de keukenmachine fijn tot een poeder.
Vorm 12 balletjes van het deeg en maak in elk deegballetje een kuiltje. Vul dit kuiltje met het spliterwtenmengsel en maak het dicht zodat je opnieuw een balletje hebt. Bestuif de werkplek met bloem en rol de bal met een deegroller uit tot een platte pannenkoek.
Bak de roti’s in een halfhete pan ingesmeerd met een heel klein beetje olie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
 
Je hebt dan dus 12 roti's, die je makkelijk 3 a 4 maanden nog in de vriezer kan bewaren


RECEPT MASALA KIP

Ingrediënten:
1 kg kipfilet
1 dl olie
1 ui (gesnipperd)
4 tenen knoflook (fijngehakt)
40 g masala
zwarte peper
1 tl komijnzaad
1 tomaat in blokjes
3 dl kippenbouillon
6 aardappels (geschild en in vieren gesneden)
1 Madame Jeanette-pepers
1 kleine ui
1 teentje knoflook
400 g kousenband( of sperziebonen)
6 eieren
Bereiding:
Bak de kip in ruim olie goed bruin. Schep twee derde van de olie uit de pan en voeg de gesnipperde ui, knoflook, masala, zwarte peper en komijnzaad toe. Bak het al roerend op hoog vuur 3 minuten aan. Voeg de tomaat toe en bak deze ook 2 minuten al roerend mee. Doe de kippenbouillon erbij. Breng het geheel even aan de kook, draai het vuur laag, voeg de aardappelen en de hele Madame Jeanette-peper toe en laat het geheel met de deksel op de pan 45 minuten zachtjes sudderen.
Verhit in een andere pan 3 el olie, fruit de ui en knoflook en voeg de kousenband toe. Bak deze 2 minuten aan. Houd het vuur hoog en voeg steeds kleine beetjes water toe. Hierdoor bakken en garen de bonen sneller.
Kook de eieren 5 minuten en maak ze in ijswater volledig koud (de dooier is nu nog niet helemaal gestold). Pel ze en dep ze droog. Ik zelf houdt niet zo van ei, het hoort er wel bij..
Bak de eieren in ruim olie aan alle kanten bruin en voeg ze toe aan de masalasaus.

Verdeel de kip met de aardappelen en de saus over de borden. Doe de kousenband erbij en eet het met de roti pannekoek, NIET met bestek, je scheurt steeds een stukje roti af en pakt daarmee de stukjes kip, kouseband en aardappel..
EET SMAKELIJK
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten